У мережі заявили про “вибухи” в Донецьку: штаб ООС відреагував

У соцмережах та на російських інформаційних ресурсах з’явилися повідомлення про нібито “обстріли” та “вибухи” в районі Донецька. У штабі операції Об’єднаних сил прокоментували ці повідомлення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ООС.

“Повідомляємо, що Збройні сили України дотримуються режиму припинення вогню, не планували і не здійснювали жодних обстрілів, у тому числі у напрямку Донецька. Спостерігачі ОБСЄ також підтверджують, що жодних обстрілів зі сторони Збройних сил України не фіксували”, – заявили у штабі.

Командування ООС також наголосило на тому, що “вибухи” не могли статися в результаті артилерійського обстрілу з боку українських військових, оскільки артилерійські підрозділи в районах відведення.

Що цьому передувало

Вчора пов’язані з Росією сторінки та канали в соцмережах повідомили про нібито “обстріли” в районі Донецька та “активний бій”. Сьогодні ж у соцмережах та російських ЗМІ заявили про “вибух” в Донецьку.

Пізніше головний редактор російського телеканалу RT Маргарита Симоньян з посиланням на ватажка проросійських бойовиків Дениса Пушиліна заявила, що “вибух” стався на лінії розмежування з українського боку.


323