Сучасна військова техніка не здійснює наведення по мітках на стовпах і дахах, – Арестович

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович звернувся з проханням особисто не затримувати підозрілих осіб, які нібито ставлять світлові мітки для наведення вогню ворожої артилерії.

Про це Арестович повідомив на своєму брифінгу.

“Наші військові і спецслужби зазначають наступне, і просять вас звернути увагу на наступне, що сучасна техніка й авіація не наводяться через світлові знаки на стовпах або на дорогах. Вони наводяться за допомогою інших сучасних технічних засобів”, – зазначив посадовець.

На думку Арестовича, повідомлення з таким проханням зривати чи зафарбовувати світлові мітки на стовпах та дорогах може застосовуватися ворогом задля поширення так званої “шпигуноманії”.

Крім того, посадовець попросив самотужки не боротися з підозрілими особами, яких помітили на діях щодо розташування таких міток, а повідомляти про такі випадки до поліції.

Що відомо

Раніше правоохоронці закликали українців бути пильними та знищувати позначки, які може використати ворог для координації вторгнення.

У поліції навіть створили спеціальний бот для повідомлення про наявність міток для коригування атак ворожих військ.

Київська міська влада повідомила 27 лютого, що причетність до таких дій може каратися позбавленням волі на 15 років. А мер міста Віталій Кличко звертався з особистим проханням до киян знищувати світлові мітки ворога.


0