В Україні створили платформу для волонтерів разних напрямків – від айтівців до перевізників

В Україні з’явилася платформа Робота в тилу, яка допомагає у пошуку волонтерів тим, кому потрібні “вільні руки”; ті ж, хто хоче допомогти, може знайти роботу для себе.

“В цей важкий для нас час, я хочу максимально допомогти нашій Україні. Часто бачу як люди хочуть допомогти, та не знають, де їм знайти відповідну роботу. На платформі ж можна знайти або релевантний існуючий запит, або ж створити свій профіль з описом, з чим саме людина може допомогти”, — пише засновник сайту Артур Федоренко.

Він пояснює, що пости у чатах, в сторіз та Телеграм-каналах дуже швидко губляться. В свою чергу, на платформі усе централізовано та відфільтровано за категоріями.

Можна допомагати як онлайн — розробляти застосунки, малювати чи працювати над блокуванням російських пропагандистських каналів та медіа — так і офлайн, викончуючи перевозки, закупаючи їжу тощо: “Людина, що опублікувала запит, отримуватиме відгуки бажаючих безпосередньо на платформі. Тут можна і вести переписку. Платформа зараз в беті. Активно оновлюю і покращую її, але вже повністю робоча”.


274