Основні правила приручення хвилястих папужок – як це зробити успішно

Приручення хвилястих папужок основні правила

Хвилясті папужки – це найпопулярніші папуги, які можна зустріти в багатьох домашніх господарствах. Приручення папужки – це не тільки захоплюючий процес, а й велика відповідальність для власника. Для того, щоб папуга стала товариським і розмовляти з вами, необхідно дотримуватися кількох важливих правил під час приручення. Папугу варто приручати змалечку з перших днів його життя.

Папуги найкраще приручати в клітці. Це саме розташування стане новим місцем життя домашнього вихованця. Клітка повинна бути в просторому і світлому кімнаті. З часом, коли папуга привикає до вас, його можна випускати із клітки. Однак спочатку варто трохи забагато і часто практикуватися з патушкою в самій клітці. Таким чином, папуга звикне до вашої присутності і буде легше розмахувати вам крилами.

Найголовніше у прирученні папуги – обережність і поступовість. Хвилясті папужки мають пекучий дотик і можуть заставити вас таким чином. Тому вихованця потрібно приручати ніжністю. З перших днів приручення можна спробувати погладити папугу по голові, а потім поступово переходити до поглажування по спинці. Ласкаво його починати з одного прутика і перевіряти, як пташка реагує на ваші дії. Якщо папуга не проявляє ворожість або страху, можна пробувати ласкати його інші прутики.

Звикання до нових умов проживання

Звикання до нових умов проживання

Найголовніше при починанні приручення хвилястих папужок- це створення комфортних умов у клітці, щоб тварина мала можливість звикнути до нового місця проживання. Папуги – це товариські пташки, тому важливо постаратися зробити все, щоб тварина почувала себе зручно в новому житті.

Коли саме починати приручення папуги? Найкращим часом для цього є ранок, коли пташка ще не прокинулась і не встигла наллетіти над кліткою. У цей час вихованця можна обережно вибрати з клітки і спробувати розмовляти з ним. Для цього можна використовувати різні ласкаві слова і приваблювати папужку смаколиками.

Поводитися з папугою потрібно обережно і ласкаво, не робити різкі рухи, щоб не налякати пташку. Для того, щоб звикати до нового місця проживання, папажку можна відкривати клітку і відпускати його на декілька хвилин. Але це потрібно робити тільки в помешканні, яке екологічно безпечне для птаха.

Папуга повинна мати свою клітку, де він буде почуватися комфортно і звикати до нових умов проживання. При облаштуванні клітки необхідно використовувати безпечні для здоров’я тварини матеріали. Хвилясті папуги рухливі і люблять літати, тому в клітці повинні бути достатньо довгі прути, на які він зможе вилітати.

Приручення до рук

Приручення до рук

Приручення хвилястих папужок до рук – це важлива стадія в їх вихованні. Якщо починати рано, можна спробувати приручити пташку до рук ще до того, як вона звикне до клітки. Саме через постійні спільні моменти в місці, де пташка встановить свою і машину, розмовляти з пташкою і робити це ласкаво. Найголовніше – обережність. Приручений папуга – це ваш новий вихованець, і він повинен вживати максимально можливої кількості заходів, які можна вжити. Беріть його на руки, додайте тілесний контакт, але будьте обережними, можна використовувати прутики або інші предмети, щоб зробити це безболісним.

Починайте приручення з клітки. Спочатку відкрийте дверцята клітки і потримайте для себе ці моменти, постарайтеся не злякати папугу занадто сильно. Дайте йому розігратися в огорожі, дивитися на вас, притримуватися руки. Якщо папуга відчуває себе комфортно, він у кінцевому підсумку звикне до рук. Постарайтеся знайти те, що найбільше привабливо для нього – зустрічі на деревному пруту або прогулянки по вашій кімнаті.

Якщо папужок ще зовсім малий, то вони, як правило, бояться рухатися та відчувають себе комфортно в новому місці, тому можна спробувати поставити его в спеціальну клітку як варіант. Якщо папуга відкриває дверцята самостійно, можна спробувати парні парти, які дають можливість парти вибрати самому, але вони варті вашої уваги. Також змініть місця сидіння в клітці папуги, щоб можна було спостерігати за вами.

Товариські папуги бiльше охоче навчаються, вони швидше розуміють причини і наслідки ваших дій. Тому вони швидше зрозуміють, яке поведінка вам зручніше. Цю особливість ви можете використовувати під час приручування.

Відмова йти на контакт що робити

Відмова йти на контакт що робити

Коли приручаєш хвилястих папуг, можливо зустрітися з ситуацією, коли пташка відмовляється йти на контакт. У цьому випадку найголовніше не засмучуватися та продовжувати працювати з обережністю та терпінням. Розмовляти з новим вихованцем можна просто, м’яко та ласкаво, використовуючи спеціальні слова та фрази.

Спочатку папугу можна просто спостерігати через решітку клітки, а потім спробувати відчути його довіру, піднімаючи руку біля клітки. Якщо папужка почувається комфортно, можна спробувати наблизити руку до пташки. Варто пам’ятати, що приручити папугу займає час, тому треба бути терплячим та вибирати правильний момент для кожної спроби.

Ще один спосіб сприяти прирученню папуги – привчати його до руки за допомогою прутів. Можна використовувати спеціальні палички з м’ягкими кінцями або стружки, які звільняються від пластикових кліток. За допомогою прутів можна встановити контакт і навчити папугу поступатися на руку. Важливо бути обережним та не травмувати пташку під час цього процесу.

Коли папуга почав приручатися і довіряти, можна намагатися тримати його на руці довше. Поступово можна звільняти пташку з рук і спостерігати, як вона реагує. З часом папуга звикне до контакту та може перебувати на руці на довший період. Продовжуйте розвивати з пташкою довіру та ласку, це допоможе вам покращити взаємини з нею та відкрити нові можливості для комунікації.