Авіаудар по пологовому – це геноцид, – Зеленський

Володимир Зеленський звернувся до українців ввечері 9 березня. Президент сказав, що саме обстріл дитячої лікарні та пологового Маріуполя, саме цей день визначає, хто на чиєму боці.

Відповідне звернення Володимир Зеленський записав ввечері 9 березня. Це трапилось на 14 день війни, яку Росія почала проти України.

Володимир Зеленський заявив, що поранених у Маріуполі 17, проте завали ще розбирають. Президент розповів, що люди вчасно почали ховатися під час повітряної тривоги, від 500-кілограмових російських бомб.

“Дитяча лікарня, пологовий. Чим вони загрожували Росії? Що це за країна така, яка “боїться” лікарень і пологових і знищує їх?”
– заявив президент.

Він поставив риторичні питання, мовляв, там що були “маленькі бандерівці”, вагітні жінки мали “стріляти по Ростову”, хтось у пологовому “принижував російськомовних”…

Президент Україна пояснив, що це вже за межею звірства.

Володимир Зеленський закликав Європу та весь світ ще більше тиснути на Росію так, щоб вони сіли за стіл переговорів і завершили цю звірячу війну.

“Європейці, ви не зможете сказати, що не бачили, що відбувалося з українцями… Ви бачили, ви знаєте, а отже ви повинні посилювати санкції проти Росії так, щоб у неї більше не було можливості продовжувати цей геноцид”,
– заявив президент.

Зеленський закликав Європу та українців бути єдиними у засудженні військових злочинів Росії.

У тому, що окупанти зробили з Волновахою, Харковом, Ізюмом, Охтиркою, Черніговом, Бородянкою, Гостомелем, Житомиром та ще десятками наших українських міст, які ніколи не становили жодної загрози Росії.

Президент зауважив, що в Москві прекрасно знають, що Маріуполь – це Донецька область, до жителів якої Росія нібито повинна була добре ставитися. Однак це далеко не так.

Зеленський додав, що 10 березня готують 6 гумкоридорів та моляться, щоб вдалось вивезти людей з Маріуполя, Волновахи, Ізюму.


231