Вагітна дівчина з розбомбленої окупантами лікарні Маріуполя народила дівчинку – ЗМІ

Блогерка Маріанна Підгурська, вагітна дівчина з розбомбованої окупантами лікарні Маріуполя, вчора ввечері народила дівчинку.

Як повідомляє у Твіттері журналістка Ольга Токарюк, Маріанна та дитина в порядку.

Журналістка змогла зв’язатися з родичами дівчини. Їй повідомили, що пологи відбулися вчора ввечері о 22:00.

Мати та дитина почуваються добре, але вони залишаються у Маріуполі, який продовжують обстрілювати.

Крім того, у місті немає опалення.

Раніше повідомлялося, що 9 березня окупанти скинули на дитячу лікарню та пологовий будинок у Маріуполі декілька бомб. Щонайменше 17 людей отримали поранення, зокрема вагітні жінки.

Трагедію на світлинах зафіксували фотографи Євген Малолєтка та Мстислав Чернов. В їхні об’єктиви потрапила вагітна блогерка Маріанна Підгурська із Маріуполя.

Російські медіа назвали це фото постановочним. Мовляв, з пологового будинку породіль давно евакуювали, а в будівлі засіли бійці батальйону “Азов” та влаштували там свою вогневу точку.

Відверту брехню поширили не лише ЗМІ, а й Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров та посольство РФ у Великій Британії. Згодом Twitter видалив пост посольства.

Після розповсюдження фото та фейкової інформації в Іnstagram дівчини прийшли російські користувачі із гнівними коментарями.

Вони звинувачують Маріанну у тому, що вона нібито за кошти знялась у “виставі”, а поранення дівчини в наслідок обстрілу називають “гримом”.

“Росіяни знущаються з Маріанни в Instagram. Вона одна з жінок з пологового будинку Маріуполя, обстріляного росіянами. Її обличчя сьогодні з’явилося у всіх світових ЗМІ. Якщо ви зможете написати слова підтримки, це буде правильне рішення. Ми передамо їй ваші коментарі”, – пише у Twitter Олександра Матвійчук, голова Центру громадянських свобод.


165