Російські окупанти можуть посилити обстріли по житлових районах та цивільних об’єктах – Генштаб

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про оперативну ситуацію в Україні станом на 18:00 п’ятниці, 11 березня, на 16-й день повномасштабного вторгнення Росії.

У повідомленні Генштабу у Facebook йдеться, що російські війська не досягли основних цілей із захоплення визначених міст і територій, але намагаються продовжити наступ на всіх напрямках.

Для цього на території Росії формують резерви, “значна частина російських підрозділів відновлює боєздатність”. Також окупанти намагаються налагодити логістичне забезпечення частин і підрозділів, що ведуть бойові дії.

Існує висока ймовірність посилення російською федерацією терористичних методів ведення бойових дій, завадання ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, житлових районах, залякування місцевого населення, проведення інформаційних, психологічних акцій з метою підриву довіри населення до представників державної влади на місцях, поширення дезінформації, захоплення місцевого населення у заручники”, — попередили в Генштабі.

Також у ЗСУ розповіли про провокацію Росії на території Білорусі — удари по білоруських населених пунктах, розташованих біля кордону з Україною. РФ завдала ударів з українського повітряного простору, щоб втягнути білоруську армію у війну проти України, вважають у Генштабі. У міністерстві оборони Білорусі спростовували цю інформацію.


701