З блокадного Маріуполя змогли вирватися майже 6,5 тисяч осіб – Верещук

У середу, 16 березня, з Маріуполя до Запоріжжя прибули майже 6,5 тисяч мирного населення, з них понад 2 тисячі – діти.

Про це на брифінгу повідомила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Сьогодні ми особливу увагу і зусилля зосередили на організації безпеки наших людей, яким вдвалося вирватися з блокадного Маріуполя. Вранці ми інформували про небажання окупаційних військ давати будь-які гарантії щодо роботи коридору Маріуполь – Запоріжжя. Разом з тим, враховуючи великий потік людей на власних автомобілях, ми цілий день вели складні перемовини, щоб все-таки забезпечити режим тиші. Нашу колону з продовольством і автобусами для евакуації так і не пропустили в Маріуполь.

Зважаючи на ситуацію, було організовано збір людей, які вибралися із заблокованого Маріуполя до Бердянську. Зараз вже всі 15 автобусів з маріупольцями і дітьми доїхали до Запоріжжя, де їм надається необхідна допомога. Всього до Запоріжжя сьогодні прибуло 6 426 маріупольців, з них 2 039 наших діток. Колони приватного транспорту і в цей час продовжують рухатися у напрямку Запоріжжя. Продовольство і медикаменти ми залишили у Бердянську, де організовано пункти допомоги усім, хто продовжує виїжджати із блокадного міста”, – повідомила вона.


168