Metro пригрозило українському відділенню, бо не хочуть виходити з Росії

Німецький офіс компанії Metro погрожував українському відключенням від постачання товару через тиск на корпорацію щодо виходу з Росії.

Про це на своїй ФБ-сторінці написав ексміністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет.

“Український офіс Metro з першого дня війни почав звертатись до німецького офісу із вимогою закрити бізнес в Росії. Спочатку вони отримали у відповідь листа про те, що вони не вважають, що їхні продажі у РФ мають вплив на війну. І взагалі, мовляв, вони жертвують гроші в ООН…”, – написав Дмитро Дубілет.

Повідомляється, що рішення залишатися в Росії Рада директорів приймала одноосібно, без обговорення ні зі співробітниками, ні з інвесторами.

“За словами українських співробітників німецький офіс почав загрожувати українському офісу, що якщо вони не припинять тиск, то Україну буде відключено від централізованих закупівель та поставок товару, що взагалі може призвести до повної зупинки бізнесу в Україні”, – зазначив Дубілет.

У 2014 році METRO AG перереєструвала два магазини в окупованому Криму на окрему юридичну особу в РФ, щоб уникнути санкцій.

Дмитро Дубілет повідомив, що сьогодні, 19 березня, у Німеччині у Дюссельдорфі пройде мітинг, на якому будуть виступати проти роботи Metro у Росії.


428