Міністр освіти Шкарлет уточнив, як з вересеня буде відбуватися навчання у школах

У 2022 році навчання розпочнеться, традиційно, з 1 вересня. Щоправда, навчальний рік 2022−2023 триватиме на місяць довше — до кінця червня.

У етері телемарафону 3 серпня Сергій Шкарлет пояснив, що разом з ДСНС було проведено більш ніж 30 тисяч перевірок стану шкіл на їх готовність приймати учнів у часи війни: “На 1 серпня ми можемо констатувати, що 30% вже готові до початку офлайну”. На кінець серпня розраховують мати “більш оптимістичну цифру”.

За словами міністра, батьки будуть самостійно обирати, який варіант найкраще підходить їм. Він також наголосив, що рішення батьків усього класу не має бути одноголосним: дітей можуть розформувати на різні групи та організовувати навчання з урахуванням цього.

“Хочу наголосити: безпека на першому місці. Батьки будуть обирати: якщо батько або мати вважає, що у дитини є небезпека при відвіданні школи, в цьому контексті діти можуть навчатися за програмою онлайн, або сімейною, або індивідуальним навчанням, або екстернатом, тому ці умови передбачені”, — зазначив Шкарлет.

“Якщо батько або мати вважають, для дитини є небезпека під час відвідання школи, у цьому контексті діти можуть навчатися за програмою онлайн, сімейною, індивідуальним навчанням, екстернатом, тому ці умови передбачені”.


477