На окупованих територіях України росіяни створили 20 катівень – МВС

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого окупанти створили на тимчасово захоплених територіях ще 20 катівень.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону в середу, 3 серпня, розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, пише “НВ”.

Він зазначив, що з 2014 року росіяни створили понад 200 так званих місць несвободи. У такі місця ризикують потрапити всі, хто викликав в окупантів найменшу підозру під час захоплення території.

“Це так звані фільтраційні заходи. Під час цього порушується конвенція про захист цивільного населення під час війни, тому що вилучають речі, вимагають кошти, роздягають для огляду, відбирають відбитки пальців, дивляться повідомлення у телефонах, соціальних мережах і, звичайно, проводять допит щодо встановлення зв’язків із ЗСУ… Часто все це робиться нашими співвітчизниками, які стали на бік ворога при кураторстві співробітників ФСБ, а також російських військових. Якщо їм щось не сподобалося, людина реально ризикує потрапити в таке місце несвободи”, – сказав він.


0