У лютому загарбники йшли брати Харків, але заплутались у картах та рушили у протилежний бік

Колони російських військових, що в лютому йшли захоплювати Харків, плуталися у топографії та їхали у протилежний бік від обласного центру, їх розбили 92 і 93 бригади Сухопутних військ ЗСУ.

Про це розповів в інтерв’ю Харківському пресклубу голова прикордонної Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко.

За його словами, о 6-й ранку 24 лютого Збройні сили йшли назустріч ворогу, зав’язався бій біля Козачої Лопані. Українські захисники розбили першу колону загарбників і відійшли до міста Дергачі.

“Російські війська перегрупувалися і 25-го (лютого) колоною йшли на Харків. Але вони плуталися в топографії, в картах. Поїхали в населений пункт Безруки, це не доїжджаючи до Дергачів, і через луки намагалися вийти на околиці нашого міста. В тих луках їх почали розбивати, і вони вискочили, знову переплутали, повернули не ліворуч, а праворуч і рушили в сторону Золочівської громади (в протилежний бік від Харкова, – ред.). Піднялися на пагорб (місцеві його називають “бугайкою” – ред.), є відео – там було до сотні одиниць техніки, включно з танками, “Градами”, установками залпового вогню. І нагорі наші війська розгатили цю колону”, – зазначив Задоренко.


263