ЗСУ відбили штурми та наступи окупантів на 6 напрямках – Генштаб

Збройні сили України відбили штурмові та наступальні дії ворога на 6 напрямках.

Про це інформує Генеральний штаб Збройних сил України щодо оперативної ситуації з російським вторгенням.

Так, на Харківському напрямку ворог спробував прорвати оборону наших військ на напрямку Козача Лопань – Уди. Українські воїни жорстко зустріли загарбників та відкинули назад.

На Слов’янському напрямку окупанти штурмовими діями намагалися покращити тактичне положення на напрямку Довгеньке – Мазанівка, успіху не мали, відійшли.

На Краматорському напрямку противник наступальними та штурмовими діями намагався просунутися у напрямках Івано-Дарʼївки, Виїмки і Веселого. Зазнав повної невдачі та хаотично відійшов на раніше зайняті позиції.

На Бахмутському напрямку противник намагався створити сприятливі умови для подальшого наступу на окремих ділянках. Здійснив спробу штурмових дій з району Вуглегірської ТЕС у напрямку населеного пункту Вершина. Зазнав втрат та відійшов.

На Авдіївському напрямку ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення у напрямку Старомихайлівки і Невельського.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник гатив по лінії зіткнення. Окупанти спробували наступати на напрямках Славне – Новомихайлівка, Солодке – Водяне, Солодке – Володимирівка, Єгорівка – Павлівка. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат та відкотилися назад.

По інших напрямках ворог не проводив штурмових дій.

Зазначається, що в Чорноморській та Азовській морських операційних зонах корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів і елементів інфраструктури в глибині території України.

В готовності до застосування високоточної зброї перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.


169