У МВС розповіли, до чого готуватися українцям на День Незалежності

Заступник глави МВС Євген Єнін вважає, що росіяни не розпочнуть новий наступ на День Незалежності, але можуть готувати “сюрпризи” у вигляді ракетних чи авіаударів, тому що у Москві люблять символізм дат.

Про це Єнін розповів в ефірі телемарафону.

“У ці дні я особливо хотів би закликати дослухатися до порад військових адміністрацій, і реагувати на сигнал повітряної тривоги”, – пояснив він.

Єнін додав, що якщо громадяни в ці дні, як і в інші, бачитимуть щось підозріле, то вони повинні повідомити про це в поліцію. Там вже зафіксували збільшення кількості телефонних терористів.

“Наші підрозділи діють в умовах підвищеної готовності. В місцях відпочинку громадян буде забезпечене посилене патрулювання з боку кінологів, з боку вибухотехніків. Напоготові будуть слідчі оперативні групи, готові до реагування на будь-який нештатний розвиток ситуації. Так само будуть залучені наші рятувальники, – сказав представник МВС. – Хотів би попросити громадян з повагою ставитись до обмежень, які встановлюються військовими адміністраціями і допомагати правоохоронцям, які в ці дні допомагають забезпечувати безпеку”.


335