Жданов спрогнозував результат боїв у Донецькій області

Не варто чекати сильного просування російських окупантів у Донецькій області.

Там може бути лише посилення активності бойових дій, каже військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю “Обозревателю”.

“У принципі, Росія не припиняла наступальні дії в Донецькій області, особливо на напрямках Бахмут і Авдіївка. Може будуть введені частини третього армійського корпусу, резервного, який вони там формували три місяці, але так і не доформували. Намагалися зібрати 15 тисяч, зібрали 10. Я так розумію, ті частини, які більш-менш укомплектовані, вони сьогодні тягнуть в Україну. Генштаб Збройних сил України дав інформацію, що вони можуть з’явитися або на Донецькому, або на Запорізьких напрямках, подивимось”, – зазначив Жданов.

Це не дасть можливості російським військам здійснити якийсь масштабний наступ навіть на окремому напрямку.

“Навіть ті навчання, які вони намагаються проводити разом із білоруськими збройними силами у вересні, я не думаю, що там буде можливість відкрити другий фронт, як дехто каже. Я думаю, що Лукашенко все-таки пропетляє до кінця цієї воєнної кампанії. Всі ознаки свідчать про те, що він не хоче втручатися. Російська Федерація не має такого війська, щоб розгорнути другий фронт. У них нема навіть війська для того, щоб значно підсилити той же Донецький напрямок”, – додав експерт.

Інформацію про наказ Путіна Жданов назвав інформаційно-психологічною спецоперацією.

“Розгортається велика інформаційна кампанія, що завтра підуть у наступ, і ми повинні злякатися і поступитися своєю територією”, – пояснив він.


197