Жданов розповів, що чекає Росію за обстріли іранськими дронами

Упродовж останніх тижнів російські окупанти використовують іранські дрони-камікадзе Shahed-136 для обстрілів населених пунктів. Відповідь українців буде жорсткою та рішучою.

Про це на ютубі 24 каналу розповів військовий експерт Олег Жданов, пише 24 канал.

Він посилається на підприємця та власника бізнесу з виробництва безпілотників Володимира Яценка. Той обіцяє, що через певний час українські спеціалісти розроблять власні ударні дрони-камікадзе у відповідь на ірнські дрони.

Жданов зауважив – багато людей, які займаються аеророзвідкою, стверджують, що можна було б виробляти порівняно недорогі дрони-камікадзе замість коштовних ракет. Вони могли б добряче бомбити військові цілі на території Росії.

Вони кажуть, що можна було б замість дорогих і великих ракет сотнями й тисячами “кліпати” ці дрони-камікадзе, які несуть по 20-30 кілограмів вибухівки. І можна було б просто забомбити дронами аж до Уралу включно. Ми на власній шкірі вияснили, що такі дрони більш-менш ефективно долають систему ППО,
– зазначив Жданов.

Як наголошує Жданов, спеціалісти з підприємства Володимира Яценка вже ретельно вивчають іранські безпілотники. Вони буквально розібрали все запчастини, щоб зрозуміти, як дрон функціонує.

Жданов з посиланням на Яценка зазначив, що корпус іранських безпілотників розробили саме в Ірані. А-от електроні створювали під замовлення на заводі в Китаї. Крім того, там знайшли американські чіпи та інші компоненти, які Іран отримав поза ембарго зі США.

Спеціалісти сподіваються, що знімуть серійні номери з цих чіпів, а всі компоненти передадуть до відповідних спеціалістів зі США, які вже вивчатимуть, як саме Ірану вдалося обійти санкції. Жданов припускає, що американські компанії могли продавати чіпи китайським заводам. А там усе вже передавалося до Ірану.


109