Німеччина відновить виробництво снарядів до систем Gepard для ЗСУ

Установки Gepard виявилися особливо успішними у боротьбі з повітряними нальотами

Уряд Німеччини підписав контракти з компанією Rheinmetall на відновлення виробництва боєприпасів для зенітних установок Gepard, які він надав раніше Україні. Про це повідомив у вівторок, 14 лютого, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, якого цитує Reuters.

«Ми швидко розпочнемо власне виробництво боєприпасів Gepard на Rheinmetall. Я дуже радий, що ми змогли гарантувати доставку цієї важливої частини ППО», – сказав Пісторіус перед зустріччю з міністрами НАТО у Брюсселі.

Журналісти відзначають, що Бундесвер зняв з озброєння Gepard ще у 2010 році, тому у Німеччини були проблеми з поставками боєприпасів – їх доводилося шукати в інших країнах, зокрема допоміг постачальник з Норвегії. Наразі Німеччина вже передала Україні 32 зенітки Gepard і понад 6 тис. боєприпасів до них.

Установки Gepard виявилися особливо успішними у боротьбі з повітряними нальотами, але, за інформацією німецьких ЗМІ на початок лютого, в Україні залишилося лише близько 30 тисяч снарядів до них, і тому Gepard майже не використовується в наземних боях, а в основному для боротьби з безпілотниками. Зазвичай з нього стріляють лише в економному режимі.

Бразилія і Швейцарія, які мають боєприпаси до Gepard, раніше відмовилися постачати їх в Україну, зазначає «Українська правда».

Як інформував ZAXID.NET, до кінця лютого Німеччина передасть Україні керовані ракети, п’ять самохідних артилерійських установок Gepard та іншу техніку.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter