Велика Британія перевірить, які літаки можна передати Україні

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу перевірити, які літаки країна могла б потенційно надати Україні. Про це 8 лютого повідомив речник прем’єра, передає The Guardian.

Зазначається, що Велика Британія вважає правильним надавати Україні як необхідну зараз зброю, наприклад, танки Challenger, додаткові гармати тощо, так і дивиться на середньострокову і довгострокову перспективу, щоб забезпечити країну всіма засобами, яких вона потребує.

«Прем’єр-міністр доручив міністру оборони дослідити, які літаки ми могли б надати, але, щоб було зрозуміло, це довгострокове рішення, а не короткострокова допомога, яка зараз найбільше потрібна Україні», – повідомив речник прем’єра.

Раніше Ріші Сунак оголосив про плани тренувати українських пілотів, аби з часом вони могли літати на літаках стандарту НАТО.

«Очевидно, що ми хочемо, щоб це почалося якомога швидше. Я думаю, що ми прагнемо зробити все можливе, щоб навчити цих пілотів якомога швидше. Але це складна військова техніка і, як ви знаєте, нинішній період підготовки британських пілотів становить близько п’яти років», – додав речник.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський прибув до Великої Британії, де виступив перед парламентом та закликав західних союзників надати Україні сучасні винищувачі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter