Німеччина почала перекидати системи Patriot до Польщі

ЗРК Patriot прикриватиме територію навколо вантажного складу в Замості, розташованому за 30 км від польсько-українського кордону

Німеччина розпочала відправку до Польщі зенітно-ракетного комплексу Patriot. Спочатку передислокують військових, за ними – техніку, пише німецьке видання Der Spiegel.

Як повідомляється, перші військові Бундесверу, які керуватимуть комплексом Patriot, повинні вирушити з Передньої Померанії вже у понеділок, 23 січня. Найближчими днями почнеться передислокація самого комплексу.

У Польщі наданий Німеччиною комплекс Patriot охоронятиме інфраструктуру, повʼязану з доставленням військової допомоги Україні.

ЗРК Patriot прикриватиме територію навколо вантажного складу в Замості, розташованому за 30 км від польсько-українського кордону. Згідно з планом, там розгорнуть три батареї Patriot і близько 600 солдатів.

Як інформував ZAXID.NET, після інциденту з падінням ракети в польському селі Переводів під час масованого обстрілу України російськими окупантами Німеччина запропонувала відправити в Польщу свої ЗРК. Натомість у Польщі запропонували Берліну направити Patriot в Україну.

В уряді ФРН така заява викликала роздратування, і в результаті Німеччина відмовилася від такої ідеї. Зрештою, Польща офіційно погодилася на розміщення комплексів ППО на своїй території для захисту повітряного простору.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter