Російського посла у Варшаві облили червоною фарбою

Посол Росії Сєргєй Андрєєв був облитий червоною фарбою

У понеділок, 9 травня, посла держави-терориста Росії в Польщі Сєргєя Андрєєва облили червоною фарбою, коли він намагався покласти квіти на цвинтарі радянських солдатів у Варшаві. Про це повідомили російські та польські ЗМІ.

Як повідомляє Polsatnews.pl, інцидент трапився коли російський посол прийшов покладати квіти на кладовище-мавзолей радянських воїнів у Варшаві (польською Cmentarz Mauzoleum Żołnierzy Radzieckich). Його зустріли українські мітингувальники, які протестували проти розв’язаної Росією війни проти України.

«Фашисти! Бандити!», – вигукували учасники протесту на адресу представників російського диппредставництва. У певний момент Андрєєва облили червоною фарбою.

Цікаво, що російські пропагандистські ЗМІ поширювали відео інциденту зі зрозумілих причин без звуку.

Сам російський дипломат після інциденту заявив, що пишається своїм президентом – воєнним злочинцем Владіміром Путіним, а також заявив, що території маріонеткових квазідержавних утворень «ДНР» та «ЛНР» насправді не належать Україні. У коментарі російським пропагандистам Андрєєв заявив, що «серйозно не постраждав».

Також повідомляється, що українська громада провела антивоєнну акцію біля кладовища.

До слова, напередодні тисячі людей вийшли в центр Варшави на акцію протесту «Россия, иди на х..», під час якої вимагали врятувати захисників Маріуполя і висміяли армію окупантів.

Як пише «Укрінформ», учасники акції пройшли маршем від Палацу культури та науки до посольства Росії, скандуючи гасла на підтримку України та вимагаючи врятувати захисників Маріуполя, які перебувають на комбінаті «Азовсталь».

Учасники акції йшли з українськими прапорами та плакатами на кшталт «Врятуйте Азовсталь», «Стоп путін», «Стоп війні», «Будь сміливим, як Україна», «Побороли нацизм – поборемо і рашизм», «Русский военный корабль, или на х.. « тощо.

Як інформував ZAXID.NET, росіяни завезли масовку на окуповану Херсонщину для участі в «парадах» до 9 травня.

Доповнено о 16:20. Інститут масової інформації повідомив, що українкою, яка облила російського посла фарбою є журналістка Ірина Земляна.

«Ми підійшлидо посла, розірвали пакети зі штучною кров’ю, і ця кров впала на посла та його помічника. Вони збентежені пішли, а ми кричали “фашисти”. Ми не дозволили їм покласти квіти», – цитує Ірину Земляну польський сайт myPolitics.


Ірина Земляна
Ірина Земляна після інциденту. Фото ІМІ

Міністерство закордонних справ Польщі оприлюднило заяву, в якій повідомило, що «Подія, яка відбулася під час покладання послом Російської Федерації вінків на кладовищі загиблих радянських воїнів, була прикрою і не повинна мати місце. Дипломати користуються особливим захистом, незалежно від політики, яку провадять їхні уряди».

Наступного дня Ірина Земляна заявила, що почала отримувати від росіян погрози. За словами журналістки, росіяни погрожують її знайти і вбити. Погрози журналістці надходять у всі соцмережі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter