Борис Джонсон порівняв розмови з Путіним до переговорів з крокодилом

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон порівняв переговори з Владіміром Путіним до домовленостей з крокодилом. Джонсон застеріг, що Україні важко буде вести переговори про мир із настільки ненадійним лідером, інформує PAP.

«Як можна вести переговори з крокодилом, коли він тримає твою ногу у пащі? Це складність, з якою борються українці. Дуже важко уявити собі, як українці сьогодні можуть вести перемовини з Путіним, беручи до уваги очевидний брак його доброї волі для цього», – заявив Борис Джонсон журналістам у середу.

Британський прем’єр наголосив, що Путін може вести переговори лише тоді, коли здобуде сильні позиції в Україні, але у такому випадку лідер країни-агресора може спробувати вдруге атакувати Київ.

Якщо ж йдеться про українську сторону, то Джонсон вважає, що президент Володимир Зеленський прагне повного виходу російських військ зі сходу України. Прем’єр-міністр Великої Британії вважає, що Зеленський міг би розглянути розмови на тему Криму, який Росія анексувала у 2014 році.

Джонсон також наголосив, що народ України повинен самостійно вирішувати своє майбутнє. «Нічого про Україну не повинно вирішуватись без участі України», – зазначив Борис Джонсон.

Нагадаємо, Велика Британія є одним із найближчих союзників України у боротьбі із російською агресією. Борис Джонсон одним з перших лідерів країн запровадив найжорсткіші санкції проти росіян та надає Україні пряму військову допомогу. 9 квітня Борис Джонсон без попередження прибув до Києва, демонструючи таким чином свою підтримку Україні та українцям, які борються із російськими окупантами.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter