Російська агресія змушує США на ходу переглядати оборонну стратегію, – ЗМІ

Вторгнення Росії в Україну змусило Пентагон переробити свої довгострокові оборонні плани. Про це повідомляє Politico.

Адміністрація Байдена відкладає й переглядає свою стратегію національної оборони, оскільки США та їх союзники намагаються відповісти на вторгнення Росії в Україну.

Зазначається, що хоча адміністрація продовжуватиме розглядати Китай як свою найбільшу загрозу, криза в Україні призвела до більшого акценту на Росії в стратегії.

Остання стратегія нацоборони була опублікована в 2018 році і змістила фокус з воєн на Близькому Сході на конкурентів – Китай та Росію.

Тепер же Білий дім і Конгрес розглядають збільшення військового фінансування, щоб протистояти Росії та заспокоїти НАТО. Адміністрація попросила 6,4 млрд доларів для України, ще 3,5 млрд підуть у Пентагон на фінансування розгортання додаткових військ у Центральній та Східній Європі.

США окремо схвалили пакет озброєння та обладнання для України на суму 350 млн доларів, який включає протитанкові ракети Javelin і зенітні ракети Stinger.

Останніми днями сотні одиниць цієї зброї було доставлено до Польщі для доставки українським силам. Інші європейські країни також направили військову допомогу Україні, щоб допомогти відбити російське вторгнення.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter