Норвегія виділила на допомогу Україні 378 млн євро

Під час візиту до Фінляндії Володимир Зеленський зустрівся з прем’єром Норвегії

Норвегія передала Україні 4,5 млрд норвезьких крон або ж 378 млн євро на гуманітарну та цивільну допомогу. Частина коштів буде спрямована на ремонт та відновлення критичної інфраструктури, постраждалої від російських обстрілів, повідомили у прес-службі уряду Норвегії в середу, 3 травня.

235 млн євро піде на гуманітарну допомогу українцям, а ще 143 млн – на ремонт інфраструктури. Про передачу коштів президенту України Володимиру Зеленському повідомив норвезький прем’єр-міністр Йонас Гар Стере під час зустрічі у Гельсінкі, куди Зеленський прибув з неанонсованим візитом 3 травня.

«Ми перебуваємо в тісному діалозі з владою України, аби гарантувати, що допомога дійде до тих, хто її найбільше потребує. Агресивна війна Росії щодня спричиняє неймовірні страждання та масштабні руйнування. Наша підтримка допоможе полегшити становище українського народу», – повідомив Йонас Гар Стере.

Кошти на допомогу Україні виділили в межах Програми підтримки Нансена для України. Прем’єр-міністр Норвегії нагадав, що країна має надати 6,3 млрд євро до 2027 року.

Зазначимо, 4 травня Володимир Зеленський відвідав Нідерланди, про що повідомив речник президента Сергій Нікіфоров. Це перша поїзда президента України до Нідерландів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter