Польські прикордонники затримали пару українців за переправлення через кордон нелегалів

Чоловік і жінка намагалися втекти машиною, а потім пішки, та їх все одно затримали

У ніч на суботу, 20 травня, польські прикордонники затримали чоловіка і жінку з України, які нелегально перевозили через білорусько-польський кордон трьох громадян Ємену. Про це у Twitter повідомляє польська прикордонна служба.


Українці намагалися втекти від переслідування прикордонників на машині, але водій не впорався з керуванням і вони застрягли в полі. Далі українці тікали пішки. Прикордонникам довелося зробити попереджувальні постріли в повітря.

Після затримання на місце викликали медичну службу. У повідомленні польської прикордонної служби зазначено, що «усіх госпіталізували», проте не уточнено, чи ідеться про українців, чи про громадян Ємену, яких вони перевозили.

Українцям, які перевозили нелегалів через білорусько-польський кордон, загрожує до восьми років ув’язнення.

Проблема нелегалів із Сирії, Індії та африканських країн, що намагаються потрапити в Польщу з Білорусі, є досить гострою. За даними польських ЗМІ, лише 19 травня на білорусько-польському кордоні виявлено 86 нелегалів. У більшості випадків перевезенням нелегалів займаються іноземці.

Додамо, що поляки затримують українців за перевезення нелегалів вже не вперше. Так само були випадки, коли за незаконне перевезення іноземців українців затримували литовські прикордонники.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter