Ватикан пояснив слова Папи Франциска про потребу підняття Україною білого прапора

У Ватикані переконують, що своїми словами про «необхідність підняття білого прапора» Папа Франциск закликав до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України. Про це 10 березня повідомляє Vatican News.

Директор прес-служби Ватикану Маттео Бруні вдався до роз’яснення інтерв’ю Папи Франциска, у якому Понтифік порадив Україні мати «відвагу білого прапора».

«Папа вживає термін “білий прапор” і у відповідь використовує запропонований інтерв’юером образ, щоб позначити ним припинення військових дій, перемир’я, досягнуте завдяки відвазі переговорів», – зазначив Бруні.

За його словами, в іншому місці інтерв’ю, «говорячи про іншу конфліктну ситуацію, але маючи на увазі будь-яку військову ситуацію», Папа чітко заявив: «Переговори ніколи не є капітуляцією».

У своєму інтервʼю
Папа Римський Франциск заявив, що Україна повинна мати мужність підняти «білий прапор» і домовитися про припинення війни з Росією.

Також, відповідаючи на питання про необхідність для України підняти білий прапор, понтифік заявив, що «коли ви бачите, що ви переможені, що справи не йдуть добре, ви повинні мати мужність вести переговори».