Ватикан пояснив слова Папи Франциска про потребу підняття Україною білого прапора

У Ватикані переконують, що своїми словами про «необхідність підняття білого прапора» Папа Франциск закликав до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України. Про це 10 березня повідомляє Vatican News.

Директор прес-служби Ватикану Маттео Бруні вдався до роз’яснення інтерв’ю Папи Франциска, у якому Понтифік порадив Україні мати «відвагу білого прапора».

«Папа вживає термін “білий прапор” і у відповідь використовує запропонований інтерв’юером образ, щоб позначити ним припинення військових дій, перемир’я, досягнуте завдяки відвазі переговорів», – зазначив Бруні.

За його словами, в іншому місці інтерв’ю, «говорячи про іншу конфліктну ситуацію, але маючи на увазі будь-яку військову ситуацію», Папа чітко заявив: «Переговори ніколи не є капітуляцією».

У своєму інтервʼю
Папа Римський Франциск заявив, що Україна повинна мати мужність підняти «білий прапор» і домовитися про припинення війни з Росією.

Також, відповідаючи на питання про необхідність для України підняти білий прапор, понтифік заявив, що «коли ви бачите, що ви переможені, що справи не йдуть добре, ви повинні мати мужність вести переговори».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *