Протягом минулого року на 44% збільшився імпорт ігристих вин до України.
Про це повідомили в “Українському клубі аграрного бізнесу”, пише ArgoTer.
Зазначається, що імпорт становить 54,7 млн доларів. Збільшення ввезення ігристих з-за кордону пов’язують з тим, що виробництво українських вин в 2021-му скоротилося на 2%, а за останні п’ять років – на 39%. Крім того, змінюються смакові подобання українців.
Основними постачальниками ігристих стали європейські країни:
Італія – 54% імпорту,
Франція – 18%
Іспанія – 10%,
Німеччина – 5%,
Грузія 4%.
Слід зауважити, що Італії до України везуть “Просекко” та “Асті Спуманте”, з Франції – “Шампанське”, а з Іспанії – “Каву”.
“Залежно від географічної прив’язки можна зрозуміти, який вид ігристого імпортується. За законодавством ЄС, називати продукти географічними зазначеннями мають право лише виробники, які зареєстрували його”, – наголосила аналітикиня УКАБ Світлана Литвин.
313