Мігранти з Білорусі проривалися до Польщі: постраждала прикордонниця

У ніч на 9 січня польські прикордонники на кордоні з Білоруссю затримали 33 особи, які намагалися прорватися до Польщі, при цьому представниця польської Прикордонної служби отримала травми.

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі.

“Сьогодні до 7 години ранку затримано 33 іноземці, які силою проривалися на ділянках у Черемсі та Шудзяловому. Госпіталізовано співробітницю прикордонної служби”.

У повідомленні йдеться, що під час спроб прориву іноземці кидали у польських прикордонників каміння та шумові петарди.

“Представниця Прикордонної служби отримала травми голови та перебуває у лікарні”, – зазначили прикордонники.

За 2021 рік польські прикордонники зафіксували майже 40 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. Майже всі вони сталися у другій половині року.

Найбільший наплив мігрантів спостерігався у жовтні – понад 17 500, та листопаді – близько 9000. Грудень, вочевидь через настання холодів та всі заходи Польщі і Євросоюзу, став місяцем з найменшою кількістю таких спроб – близько 1700.

Перед Різдвом неофіційно повідомлялося, що у святкові дні нібито можливе серйозне загострення ситуації, але ці побоювання не справдилися.

За інформацією журналістів RMF24, у логістичному центрі в Брузгах, куди переселили мігрантів з настанням холодів, зараз проживає близько пів тисячі людей.


189