“Ляпас” для Путіна: Лондон готує “ядерні” санкції проти Москви на випадок вторгнення в Україну

Британський уряд почав роботу над новими санкціями, які повинні послабити російську економіку, якщо Кремль почне вторгнення в Україну. Передбачається, що Великобританія розгляне “ядерний” варіант підтримки відсторонення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Як повідомляє The Telegraph, прем’єр-міністр Борис Джонсон вважає, що можливі санкції повинні включати російський газопровід “Північний потік-2”, пише Главред.

Він повинен провести переговори з лідерами G7, щоб завершити формування “санкційної коаліції” для прийняття цілеспрямованих заходів проти олігархів, що підтримують російського президента.

Джерела видання, близькі до прем’єр-міністра, заявили, що він “побоюється, що деякі світові лідери можуть не оцінити погіршення картини на кордоні з Україною або повністю усвідомити ризики, пов’язані із залякуванням Росії”.

Віцепрем’єр Великобританії Домінік Рааб підтвердив плани ввести санкції у відповідь на вторгнення Росії.

“Якщо Росія зробить цей крок, щоб спробувати вторгнутися, а також встановити маріонетковий режим, будуть дуже серйозні наслідки”, – заявив він у неділю Sky News.

Раніше Великобританія відправила Україні 30 бійців спецзагону і дві тисячі одиниць протитанкової зброї на тлі можливої загрози вторгнення Росії.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Британії заявило, що викрило докази змови щодо встановлення проросійської влади в Україні на тлі планів Кремля про вторгнення в Україну.

“У нас є інформація, яка вказує на те, що російська влада прагне встановити проросійського лідера в Києві, оскільки розглядає питання про вторгнення та окупацію України. Потенційним кандидатом розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв”, – повідомили в МЗС Британії.


209