США підсилять присутність своїх військ у Румунії

Сполучені Штати Америки розмістять у Румунії, Польщі і Німеччині додаткові 3 тис. американських військових.

Про це йдеться у заяві Пентагону.

Водночас, ці сили не направлятимуться в Україну для бойових операцій, і рішення про їхнє переміщення до Румунії, Польщі і Німеччині є тимчасовим у відповідь на поточну ситуацію.

Приблизно тисячу американських військових разом з броньованими бойовими транспортними засобами буде передислоковано з німецького міста Фільзек у Румунію. Передислокація сил спрямована на стримування агресії і посилення оборонного потенціалу на лінії фронту країн-членів НАТО у період підвищеного ризику.

Крім того, ці сили посилять американську присутність у Румунії, де вже на постійній ротаційній основі перебуває понад 900 американських військовослужбовців.

Передислокація є частиною більш широких зусиль США для демонстрації відданості країнам-членам НАТО і стримування російської агресії.
При цьому, у наступні декілька днів ще 2 тисячі американських військових у складі багатоцільової місії ”Запевняй та стримуй” (”Assure and Deter”) буде розміщено у Польщі та Німеччині – приблизно 1 тис 700 у Польщі і 300 у Німеччині. У Європу ці сили прибудуть безпосередньо зі Сполучених Штатів. Ці сили підготовлені й оснащені для різноманітних місій зі стримування агресії, захисту і запевнення союзників.

Ще 8 тисяч 500 військових у США перебуватимуть у стані підвищеної боєготовності. Ці сили будуть задіяні, якщо необхідно буде підтримати Сили реагування НАТО.


207