На двох стільцях: Лукашенко заявив, що Білорусь не готова йти від ЄС

Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенко заявив, що країні в умовах санкцій не варто відмовлятися від ринку Європейського Союзу, а слід працювати з відповідними країнами щодо просування вітчизняних товарів.

Про це Лукашенко заявив у вівторок на зустрічі з урядом, чиновниками та керівниками найбільших білоруських підприємств, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Зеркало”.

“Нам у жодному разі не можна йти з Євросоюзу. Це наш найближчий сусід. Ми половину там, на мою думку, працювали з експорту. З ними треба працювати. Сказ політиків уже йде на задній план. Бізнес є бізнес”, – зазначив білоруський диктатор.

Як приклад він навів високий попит у світі на мінеральні добрива і нафтопродукти, які має Білорусь.

“Можливо, ми недостатньо активні у просуванні своєї продукції за цих умов на ті ринки. Якщо вони потребують наших товарів, вони також шукають шляхів придбати. Тому в жодному разі не можна відкидати їх і навіть у певній риториці, термінології, не можна це виключати. Навпаки, туди треба йти, створюючи нові ланцюжки для того, щоби торгувати”, – вважає він.

Для цього Лукашенко зажадав від білоруських дипломатів насамперед займатися питаннями торгівлі, а не обмежуватися лише заявами про те, наскільки несправедливими є санкції.


0