Українські євреї звернулися до Ізраїлю — просять допомогти подолати безпілотники

Українські євреї звернулися до президента, уряду, Кнесету та громадянського суспільства Ізраїлю із закликом допомогти боротися з іранськими безпілотниками.

Про це повідомляє виконавчий спів-президент Вааду України Йосиф Зісельс.

“Друзі, ще не пізно приєднатися до союзу демократичних і вільних країн. Україна потребує вашої допомоги. Щодня на наші міста обрушуються десятки безпілотників іранського походження. Ізраїль безумовно має технології ефективної боротьби з подібною загрозою. Допоможіть Україні зменшити кількість невинних жертв нелюдської аґресії. Займіть своє місце на світлій і справедливій стороні історії”, – пише Йосиф Зісельс.

Зазначається, що Росія – очевидна і відверта загроза всьому цивілізованому світу, яка обрала собі союзників на Близькому Сході, і це не Ізраїль, а “пасивна позиція псевдо-нейтралітету, яку обійняв уряд Ізраїлю, насправді грає лише на руку аґресору”. Намагання ж не розгнівати Росію нічим не відрізняється від спроб задобрити терористів, і “і Україна, і Ізраїль чудово знають, чим загрожує подібна лінія поведінки”.

У зверненні нагадують, що надання Україні озброєння – основний фактор, що допомагає наблизити довгоочікуваний мир.

Наразі звернення підписали 106 людей, але збір підписів продовжується.

Після нападу іранських безпілотників “Шахед” на Київ міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Ізраїлю з проханням надати зброю для протиповітряної оборони. Прохання було відхилено міністром оборони Ізраїлю Бенні Ганцем, в основному тому, що Ізраїль залежить від співпраці з Росією в проведенні рейдів ізраїльських ВПС в Сирії. Ізраїль, за його словами, надасть системи раннього попередження, але не засоби ППО.


137