На День незалежності у Харкові відбудеться спеціальний показ фільму «Довбуш»

На День незалежності у Харкові відбудеться спеціальний показ фільму «Довбуш»

Прем’єра «Довбуша» у Харкові – це частина великого всеукраїнського промотуру, що охопить 13 міст України.

24 серпня о 18:30 в кінотеатрі «Мультиплекс» (ТРЦ «Нікольський», вулиця Пушкінська, 2а) покажуть прем’єру пригодницько-історичного екшену «Довбуш».

Премʼєрний захід відвідають творці та актори повнометражного художнього фільму: відомий український режисер Олесь Санін, продюсер Максим Асадчий, актори Олексій Гнатковський та Роман Ясіновський. У ході події охочі матимуть змогу поспілкуватись з творчою командою, поставити запитання, долучитися до обговорення та зробити спільне фото.

Режисер фільму Олесь Санін назвав кінострічку «історією безсмертя Довбуша в День незалежності України», адже саме 24 серпня вважається днем, коли вбили легендарного опришка.

«Довбуш» — це пригодницько-історична стрічка, що оповідає легенду про однойменного карпатського опришка, який боровся за свободу, волю та справедливість на своїй землі. Олекса Довбуш, ватажок карпатських повстанців-опришків, є втіленням архетипу українця із почуттям власної гідності, який не є войовничим за своєю природою і понад усе мріє про мирне, вільне та щасливе життя разом із кохано. Та коли вороги зазіхають на його свободу, він готовий пожертвувати усім, і зі зброєю в руках захистити гідність свою, свого народу і свою любов.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація