У Харківській області затвердили регіональну соціальну Програму протидії торгівлі людьми

У Харківській області затвердили регіональну соціальну Програму протидії торгівлі людьми

Регіональна соціальна Програма протидії торгівлі людьми на Харківщині діятиме до 2025 року. Її затвердили під час сесії обласної ради 5 жовтня.

«Масове переміщення громадян з небезпечних територій через повномасштабне вторгнення рф, пошук нового місця проживання, роботи, високий рівень конкуренції на ринку праці призвели до підвищення рівня уразливості громадян і можливості потрапляння в ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми», – зазначила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура.

Зокрема, у межах програми планується проведення навчань посадових осіб, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Також відбуватиметься налагодження дієвої співпраці з міжнародними та громадськими організаціями щодо надання необхідної допомоги постраждалим від торгівлі людьми особам.

«Проводитимо інформаційно-просвітницьку роботу із залученням громадських об’єднань, медіа та посадовців для підвищення рівня обізнаності громадян та усвідомлення ними проблеми торгівлі людьми. Крім того, включимо до програм підвищення кваліфікації педагогічних працівників спецкурси з питань запобігання та профілактики торгівлі людьми», – додала Тетяна Печура.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація