Євген Іванов розповів проміжні результати діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність»

Євген Іванов розповів проміжні результати діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність»

У складі робочої групи «Прозорість і підзвітність» працюють представники структурних підрозділів ХОВА, правоохоронних органів, громадських організацій та керівники районних військових адміністрацій області.

Очолює групу заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. 

«Робочу групу “Прозорість і підзвітність” було створено 10 жовтня розпорядженням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова. Ми затвердили дорожню карту, визначили пріоритети діяльності, періодичність звітування тощо. Вже до 16 жовтня всі РВА доповіли про створення таких само робочих груп у своїх районах», – розповів Євген Іванов. 

Він також зазначив, що в межах діяльності робочої групи для структурних підрозділів ХОВА проводяться тренінги щодо забезпечення доброчесності держслужбовців, відновлення декларування та забезпечення прозорості під час використання коштів бюджетів усіх рівнів. На офіційному сайті Харківської облвійськадміністрації створено рубрику «Публічні закупівлі», де розміщується інформація щодо використання бюджетних коштів органами державної влади та місцевого самоврядування.

«Мета робочої групи – контроль за використанням коштів, які йдуть на відновлення знищеної інфраструктури, житлових і нежитлових об’єктів області тощо. Тут маємо забезпечити публічність, адже інформація повинна бути доступною для всього населення. Саме для цього до робочої групи були залучені представники громадськості й створені відповідні групи в районах», – зауважив Євген Іванов.

Наступним кроком буде підписання меморандуму про співпрацю з дирекцією системи YouControl, проєкт цього документу вже готовий. У межах співпраці планується проведення тренінгів експертами YouControl для працівників ХОВА, які відповідальні за проведення публічних закупівель.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація