У тимчасово окупованому Куп’янську допомагав ворогу з розвитком енергогосподарства: слідчі заочно повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину

Зловмисник добровільно обійняв посаду «виконуючого обов’язки начальника відділу управління палива, енергетики та вугільної промисловості військово-цивільної адміністрації Харківської області» (далі «управління») в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Використовуючи свої знання та досвід у сфері палива, енергетики та вугільної промисловості, чоловік забезпечував становлення і функціонування управління на території тимчасово окупованого Куп’янського району та наближених до нього населених пунктів. Він керував роботою відділу, координував та налагоджував його діяльність.

Також чоловік виконував накази, розпорядження і вказівки керівництва «управління» і звітував про їх виконання, розробляв і складав функціональні обов’язки працівників відділу, проводив наради.

Формував та погоджував бюджет для виплати заробітної плати та інших виплат у російських рублях працівникам відділу, здійснював погодження кандидатур на призначення керівниками підприємств. Здійснював контроль за додержанням установлених лімітів, норм використання паливно-енергетичних ресурсів адміністрацією підприємств. Контролював витрати паливно-енергетичних ресурсів за джерелами теплопостачання адміністрацією підприємств.

Розробляв, складав та подавав на затвердження керівництва плани перспективного розвитку енергогосподарства, підвищення ефективності виробництва підприємств, а також вносив пропозиції щодо їх реконструкцій, технічного переоснащення. Здійснював керівництво роботами з локалізації та ліквідації аварійних ситуацій на підприємствах. Організовував і контролював проведення випробувань та приймань енергоустановок і мереж у промислову експлуатацію на підприємствах.

09 лютого слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області і оперативного супроводу Куп’янського РВ УСБУ в Харківській області заочно повідомили 49-річному чоловіку про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *