Правоохоронці викрили двох осіб у розтраті державних коштів: поліцейські Харківщини повідомили зловмисникам про підозру

Злочинна група осіб розтратила державні кошти, які були призначені на ремонт освітнього закладу. Загальна вартість спричинених збитків становить близько 2 мільйонів гривень. 

Правоохоронці Харківщини викрили групу громадян, які розтратили державні кошти, які були призначені на капітальний ремонт покрівлі освітнього закладу міста Красноград.

Слідчі встановили особи зловмисників. Ними виявилися двоє громадян: раніше судимий 44-річний організатор та 39-річний приватний підприємець. Вступивши в змову, зловмисники у 2023 році уклали договір з Красноградською міською радою на проведення ремонту одного з освітніх закладів міста. При цьому, сума вказана в договорі була завищена. Надалі вартість будівельних матеріалів також завищувалася. Ремонтні роботи не були виконані в повному обсязі, а держава зазнала фінансових збитків на суму близько 2 мільйонів гривень.

Слідчі Красноградського районного відділу поліції повідомили учасникам злочинної групи про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата майна, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *