На Харківщині створили майже 50 тимчасових екзаменаційних центрів для проведення національного мультипредметного тесту

Про це йшлося в ході апаратної наради за участі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

«Враховуючи ситуацію в області і виклики, пов’язані зі збройною агресією ворога, докладаємо максимум зусиль для створення безпечних умов під час проходження національного мультипредметного тесту на Харківщині. Головне завдання – підготувати чіткий план роботи з урахуванням всіх можливих ризиків. Безпека дітей – наш першочерговий обов’язок», – сказав Олег Синєгубов.

За словами директорки департаменту науки і освіти ХОВА Ольги Безпалової, цьогоріч кількість зареєстрованих учасників для проходження НМТ в області складає близько 13 тисяч осіб, що майже на 1 тисячу більше у порівнянні з 2023 роком. Тестування триватиме з 18 травня по 21 червня 2024 року, розповіла Ольга Безпалова.

Враховуючи безпекову ситуацію в області наразі вживаються заходи щодо облаштування захисних споруд та створення в них тимчасових екзаменаційних центрів для проведення НМТ.

«На сьогодні в 11 населених пунктах регіону вже створено 49 тимчасових екзаменаційних центрів, з них у Харкові – 34; Пісочині, Балаклії, Краснограді, Лозовій, Чугуєві – по 2; Богодухові, Валках, Ізюмі, Кегичівці й селі Лиман Слобожанської громади – по 1», – зазначила Ольга Безпалова.

Всі ТЕЦ облаштовані комп’ютерною технікою, джерелами резервного живлення електроенергії, пальним для їх безперебійної роботи, сталим Інтернет-зв’язком, у тому числі Starlink, додала директорка департаменту науки і освіти ХОВА. 

За інформацією Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, у 2024 році у кожному ТЕЦ будуть присутні поліцейські підрозділу поліції охорони Національної поліції України на підставі договору, укладеного між територіальним органом поліції охорони та регіональним центром.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *