Під час окупації чоловік обійняв адміністративну посаду в Ізюмському районі: дізнавачі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину

Чоловік добровільно пішов на співпрацю з ворогом та уклав трудовий договір з окупаційною адміністрацією. Він працював «помічником начальника (с. Чернещина) Борівського територіального управління тимчасової цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області».

Зловмисник забезпечував діяльність на території Чернещинського старостинського округу. Сприяв мешканцям сіл у підготовці документів, проводив приймання від окупаційної влади продуктів харчування у якості гуманітарної допомоги та грошей для місцевого населення, здійснював їх розподіл, а також брав участь у нарадах, які проводились незаконно створеними органами окупаційної адміністрації.

На посаді зловмисник перебував з червня до вересня 2024 року.

Викрили в колабораційній діяльності 52-річного місцевого мешканця працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

6 травня дізнавачі Ізюмського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *