У Міноборони розповіли про лінії оборони Харківщини

Найбільш підготовлені фортифікаційні рубежі знаходяться на певній відстані від кордону та лінії фронту. Про це повідомляє голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Олександр Яковець.

«Будувати укріплення першої лінії оборони «в мінус три поверхи» під постійним вогнем ворога – це абсурд. Адже це велика небезпека для військовослужбовців інженерних підрозділів та цивільного персоналу, які зводять оборонні рубежі», – зазначає Олександр Яковець.

На Харківщині збудовані три лінії ешелованої оборони на півночі регіону.

Третя лінія оборони – найбільш підготовлений рубіж – знаходиться на відстані від 17 до 35 км. від лінії фронту. За будівництво його відповідають Обласні військові адміністрації. Третій рубіж є найбільш обладнаний і оснащений залізобетонними спорудами. Це пов’язано з тим, що лише на певній відстані від ворога можна повноцінно використовувати техніку для будівництва.

Перед цим рубежем є інший рубіж, який обладнує Державна спеціальна служба транспорту та підрозділи командування Сил підтримки ЗСУ. Даний рубіж обладнують на різних ділянках. Тим більш, на Харківщині роботи проводять під постійними обстрілами.

Перший рубіж збудований на відстані 1,5-6 км. від лінії фронту. Його обладнують самі підрозділи. З інженерної точки зору використання важкої техніки та залізобетонних споруд на першому рубежі неможливе.

«Фортифікації на Харківщині зводилися під канонадою ворожих обстрілів, з постійною втратою цивільних людей та спецтехніки. Але навіть пропри все це, в надскладних умовах для фахівців, які були задіяні в їх будівництві і кожної хвилини ризикували життям, поставлені керівництвом держави, Генеральним Штабом ЗСУ та начальником Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим були виконані», – зазначає заступник голови ХОВА Михайло Харнам. 

Начальник ХОВА Олег Синєгубов закликає жителів області та представників медіа не розповсюджувати фейкові повідомлення та перевіряти інформацію: “Не допомагайте ворогу дискредитувати військових Збройних Сил України, які зараз стримують ворога на північних та східних кордонах нашої області”.
Довіряйте офіційним джерелам інформації, допомагайте українській армії та вірте в ЗСУ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *