Чеські благодійники продовжують допомагати жителям Харківщини

Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з представниками чеської гуманітарної організації «Людина в біді».

До кінця поточного року в організації планують провести оперативний ремонт у 2020 домогосподарствах Харкова та громадах області, долучитися до ремонту 4 шкіл та створення 2 цифрових навчальних просторів, ремонту та облаштування систем опалення в 3 установах.

«Благодійники організації «Людина в біді» надають допомогу жителям Харківщини у сферах соціального захисту та психологічної підтримки, а також відновленні житла та інфраструктури від початку повномасштабного вторгнення. Окрему увагу приділили питанням підсилення систем опалення Чугуївської, Слобожанської, Солоницівської та Печенізької громад. Мова йде про забезпечення котелень когенераційними установками. Партнери проводитимуть перемовини з іноземними донорами щодо цього проєкту», – зазначив Євген Іванов.

За час діяльності організації в Харківській області, було відновлено понад 4440 домогосподарств у Балаклійській, Малоданилівській, Вільхівській громадах та Харкові. Надано допомогу 8 місцям компактного розташування ВПО, включаючи ремонтні роботи та закупівлю матеріалів на більш як 6,6 мільйона гривень. Також благодійники реалізували проєкт з облаштування сховища для цивільного населення в Малоданилівській тергромаді та взяли участь в облаштуванні освітнього консорціуму в Печенізькій громаді.

«Підтримка жителів Харківщини, а також реінтеграція внутрішньо переміщених осіб – наш пріоритет. Також в наших планах до кінця поточного року домогти приватним домогосподарствам у підготовці до опалювального сезону», – повідомив Директор з інституційних відносин чеської гуманітарної організації «Людина в біді» Річард Волкер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *