В оновленому ЦНАП Солоницівської громади вже надають 230 адмінпослуг

Роботу ЦНАП проінспектував заступник начальника Харківської ОВА Андрій Дорожко.

З липня 2024 року ЦНАП Солоницівської територіальної громади працює у приміщенні нової будівлі, яка була відремонтована за допомогою міжнародного донора (Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй – ПРООН). Також ця організація надала 10 комплектів офісної техніки та 10 комплектів меблів.

Як заначив керівник ЦНАП Юлія Марченко, ЦНАП відповідає всім стандартам. У ньому надаються 230 адміністративних послуг. Серед основних – послуги Державного реєстру актів цивільного стану, Державної міграційної служби, Державного земельного кадастру, соціальні послуги. Для батьків є можливість оформити комплексну послугу єМалятко. Доступна послуга для підлітків ID-14.

Крім того, приміщення ЦНАП спеціально облаштоване для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Напис та графік роботи продубльовано шрифтом Брайля, наявні сходи з поручнями та пандус, обладнана санітарна кімната. У приміщенні установи облаштовано сучасний куточок матері й дитини. На базі ЦНАП функціонує сервіс у форматі «Єдине вікно» для ветеранів, Захисників і Захисниць України та членів їх сімей. У ЦНАП підключена та функціонує електронна черга. Зараз розробляється запис мешканців до ЦНАП через веб-сайт громади до електронної черги.

З головою селищної ради Андрієм Литвиновим було розглянуто можливість подальшого розвитку в напрямку цифровізації громади.

Нагадаємо, на сьогодні в Харківській області функціонують 159 точок доступу до адміністративних послуг: 50 ЦНАП, 13 територіальних підрозділів, 92 віддалені робочі місця ЦНАП та 4 мобільні ЦНАП. Відсоток зростання кількості точок надання адміністративних послуг за період лютий 2022 – серпень 2024 років – 115 %. За цій період також на деокупованих територіях області було відновлено роботу та відкрито нові ЦНАП та ВРМ, запрацювали 3 мобільних ЦНАП, які були передані міжнародними партнерами, забезпечено надання першочергових адміністративних послуг мешканцям громад. Кількість точок надання адміністративних послуг на деокупованих територіях (у порівнянні до 24.02.2022) зросла на 96 %. 

У планах – розпочати роботу в ЦНАП Бездюдівської та Височанської тергромад.

Для відвідувачів різних категорій у ЦНАП Харківської області створено всі необхідні умови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *