У Харківській ОВА розповіли про підсумки виступу спортсменів області на Паралімпійських іграх

Про це йшлося в ході брифінгу в Офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації за участі начальника Управління у справах молоді та спорту ОВА Костянтина Аначенка і українського плавця, заслуженого майстра спорту України, багаторазового паралімпійського чемпіона Максима Веракса.

З 24 серпня по 8 вересня 2024 року у місті Париж проходили XVII літні Паралімпійські ігри, в ході яких 4463 учасники із 168 країн змагалися у 23 видах спорту і розіграли 549 комплектів нагород. Збірну команду України представляли 140 спортсменів. В складі паралімпійської збірної України Харківщину представляли 9 спортсменів, які вели боротьбу за медалі у чотирьох видах спорту. Паралімпійці з Харківської області вибороли 1 золоту, 3 срібні та 3 бронзові медалі.

«Паралімпійським чемпіоном у плаванні став Максим Сербін. Він переміг на дистанції 100 метрів брасом у класі S11 зі світовим рекордом 1:05.84. Найбільшу кількість медалей серед харків’ян виборола Олена Федотова-Ісаєва, на її рахунку 2 бронзові нагороди та 1 срібна у фехтуванні на візках категорії В. Вона посіла треті місця в індивідуальних змаганнях на шаблі та шпазі. Також з харків’янкою Євгенією Бреус та Надаєю Дьолог із Закарпатської області Олена Федотова-Ісаєва виборола «срібло» у командній жіночій шпазі. Марина Литовченко стала срібної призеркою у настільному тенісі в індивідуальних змаганнях серед жінок. Ще одне «срібло» Україні приніс харківський плавець Максим Веракса, він фінішував другим у класі S12 на дистанції 100 метрів вільним стилем. Дебютант Паралімпійських ігор – Данило Семеніхін в плаванні на дистанції 100 метрів брасом у класі SB5 виборов бронзову медаль», – розповів Костянтин Ананченко.

Ще один харківський плавець Роман Бондаренко у класі S2 свій кращий результат показав на дистанції 50 метрів на спині, посівши шосте місце. В свою чергу Максим Петренчук у складі збірної України з волейболу сидячи посів сьоме місце, додав начальник Управління у справах молоді та спорту ХОВА. 

Загалом українські паралімпійці вибороли у Парижі 82 нагороди, з яких 22 золоті, 28 срібних, 32 бронзових, та посіли сьоме місце в медальному заліку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *