Ворог не полишає спроб просунутися вглиб Харківщини

Про оперативну ситуацію в області у ефірі «Єдиних новин» розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Тривають бої на Липецькому, на Вовчанському та на Куп‘янському напрямках.

«Ситуація важка, але стабільна та контрольована. На всіх напрямках, які наближені до лінії боєзіткнень, ворог постійно руйнує цивільну інфраструктуру, зокрема електромережі, підстанції тощо. Їх відновити наразі неможливо, тому місцеві жителі на цих територіях не мають світла та інших послуг, а також перебувають під щоденними ворожими обстрілами. Ми вкотре закликаємо зберегти життя та евакуюватися», – наголосив Олег Синєгубов. 

На Харківщині триває обов’язкова евакуація населення із громад, які щодня піддаються обстрілам з боку окупантів. Усім евакуйованим надається комплексна допомога і супровід на всіх етапах: фінансова, медична, правова, психологічна та гуманітарна підтримка. За необхідності надається безкоштовне тимчасове житло. Аби зберегти життя, телефонуйте: Єдиний координаційний гуманітарний центр, безкоштовно, цілодобово: 0800339291

«Плануємо на найближчому засіданні Ради оборони області розглянути рішення розширити зону примусової евакуації родин із дітьми з 29 населених пунктів трьох громад Куп‘янського району. Під евакуацію підпадає близько 270 дітей з їхніми батьками», – повідомив начальник ХОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *