ЮНІСЕФ та міжнародні партнери забезпечують освітян Харківщини ґаджетами для дистанційного навчання

Питання забезпечення учнів та вчителів Харківської області технікою для якісного і сталого онлайн-навчання обговорили під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

На початку повномасштабного вторгнення загальна потреба освітян Харківщини в ґаджетах для навчання складала 70 тисяч одиниць. Завдяки співпраці ХОВА, профільних Міністерств, Європейського Союзу, урядів Японії, Республіки Корея, Глобального партнерства з питань освіти та інших партнерів вдалося передати 29 678 планшетів та хромбуків.

«В тих тергромадах, де немає можливості відновити офлайн-навчання з огляду на безпекову ситуацію, докладаємо усіх зусиль аби забезпечити стале і якісне дистанційне навчання. Дякуємо нашим міжнародним донорам та партнерам за цю підтримку і допомогу. Продовжуємо роботу в цьому напрямку, аби охопити усіх освітян області, адже ще потребуємо охопити близько 40 тисяч учнів та вчителів», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Активну участь в забезпеченні та доставці пристроїв бере ЮНІСЕФ. Завдяки роботі організації Поставлено понад 26 тисяч цифрових пристроїв для підтримки навчання найбільш вразливих дітей. Приблизно 700 цифрових пристроїв доставлено до шкіл для вчителів.

«Технології можуть збагатити навчання дітей, допомогти вчителям та вихователям ефективніше залучати дітей і персоналізувати навчальний процес. Ще одна зі складових довготривалої підтримки – інвестиції в цифрову освітню екосистему: від підключення та пристроїв до розвитку цифрових навичок учнів і компетенцій вчителів», – зазначила керівниця офісу ЮНІСЕФ у місті Харків Джінан Рамадан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *