Офіційне повідомлення щодо поставки мобільних укриттів

Харківська обласна військова адміністрація відповідно до українського законодавств, в чіткій комунікації з Міністерством оборони України, СБУ, Національною поліцією проводить системну роботу щодо посилення обороноздатності регіону та зведенні фортифікацій і захисних споруд на території області.

Нещодавно у соцмережі Facebook члени громадської організації «Харківський антикорупційний центр» опублікували текст із посиланням на ЄРДР та ухвалу Київського районного суду міста Харків від 2024 року, в якій йдеться про тендерну закупівлю послуги на поставку 23 мобільних укриттів на суму 10,1 мільйона гривень Департаментом житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА, і які, нібито, не були поставлені за місцем призначення.

Повідомляємо, що Харківська ОВА в межах кримінального провадження співпрацює з правоохоронними органами впродовж року і надала всі необхідні матеріали та документи, які стосуються проведення тендерної закупівлі й виконання робіт. Крім цього, посадові особи надали правоохоронним органам відповідні вичерпні пояснення та свідчення.

Наприкінці 2023 року, на вимогу аналогічної ухвали Київського районного суду міста Харкова, було надано всю витребувану інформацію з цього приводу. Крім того, за участі представників Харківської ОВА, Служби безпеки України, Національної поліції було здійснено об’їзд місць встановлення мобільних укриттів та перевірено їх наявність. За результатами об’їзду з’ясовано, що всі 23 мобільні укриття, відповідно до укладеного договору з виконавцем робіт-підрядною організацією, наявні у повному об’ємі. 

Якщо у представників органу досудового розслідування є підстави вважати, що виконавцем робіт були поставлені неякісні мобільні укриття, Харківська обласна військова адміністрація готова й надалі надавати всю відповідну документацію та сприяти встановленню обставин справи.

Також запрошуємо членів громадської організації «Харківський антикорупційний центр» спільно із відповідальними представниками Харківської обласної військової адміністрації особисто оглянути наявність мобільних укриттів, про які йдеться в публікації, встановлених у визначених місцях. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *