«Маємо тримати високий рівень підготовки спеціалістів для проєктів з підтримки ментального здоров’я», – Олег Синєгубов

Питання розвитку регіональних та Всеукраїнських програм з підтримки ментального здоров’я обговорили під час засідання Спілки ректорів Харківської області за участі начальника ХОВА Олега Синєгубова, заступника Міністра освіти і науки України Михайла Винницького, ректорів ВНЗ та міського голови.

«Вищі навчальні заклади Харківської області, попри наближеність до зони бойових дій, продовжують навчання в онлайн-форматі. Наразі ми працюємо, аби якомога більше практичних занять проходили офлайн, особливо за спеціалізаціями, що націлені на ментальне здоров’я. Маємо тримати високий рівень підготовки фахівців для проєктів з підтримки ментального здоров’я», – зазначив Олег Синєгубов. 

В межах засідання окрему увагу приділили питанню ментального здоров’я серед студентської спільноти. З метою психологічного розвантаження у вищих навчальних закладах проводять онлайн-тренінги та івенти. Крім того, проводяться заходи в безпечному середовищі та за підтримки міжнародних організацій. 

«Ми бачимо, що під час воєнного стану питання ментального здоров’я наших студентів, наших викладачів є тривожним. Нині впроваджується низка проєктів за співфінансування міжнародних благодійних фондів та гуманітарних організацій для підтримки ментального здоров’я визначеної категорії. Вдячний, що на Харківщині долучаються не лише до Всеукраїнських програм, але й реалізують регіональні», – зазначив Михайло Винницький. 

Крім того, на викладачі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та національного економічного університет імені Семена Кузнеця отримали сертифікати за програмою ментального здоров’я «Ти як?» і застосовують отримані навички та знання під час освітнього процесу. 

«В більшості навчальних закладів, які готують психологів, вже створені лабораторії ментального здоров’я. Їхня робота спрямована на підвищення рівня психологічного благополуччя, зниження рівня стресу та тривожності. Бажано, щоб такі лабораторії працювали не тільки для студентів та викладачів, але й для жителів Харківської області», – зазначив голова Спілки ректорів Харківської області Володимир Пономаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *