Олег Синєгубов з робочим візитом відвідав Куп’янський район

Начальник Харківської ОВА зустрівся з головами місцевих громад, обговорив забезпечення населених пунктів газо- та електропостачанням, а також організацію евакуації цивільного населення.

У восьми громадах району проживає понад 32 тисячі осіб, з яких майже половина — люди похилого віку. За даними на початок жовтня, у Куп’янському районі мешкає 2780 дітей.

«Через бойові дії 46 населених пунктів залишаються без газопостачання, зокрема такі великі населені пункти, як Ківшарівка та Курилівка. Крім того, 20 населених пунктів повністю знеструмлені, а понад 6 тисяч домогосподарств у Петропавлівці, Кіндрашівці та Ківшарівці частково залишились без електрики. Попри це, фахівці продовжують поступово відновлювати енергопостачання, хоча обстріли з боку противника ускладнюють процес. Окупанти щодня завдають ударів по цивільній інфраструктурі, що створює серйозні загрози для місцевих жителів, особливо напередодні опалювального сезону. У зв’язку з цим закликаємо мешканців району евакуюватися до більш безпечних регіонів», – сказав Олег Синєгубов.

Для підтримки переселенців уже розгорнуто додаткові 6 тисяч місць для тимчасового проживання. Місцева влада разом із службами продовжує оперативно вирішувати гуманітарні питання та тримає постійний контакт з усіма структурами, додав начальник Харківської ОВА.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *