Олег Синєгубов взяв участь у бізнес-форумі «Зроблено в Україні»

Начальник ХОВА розповів про специфіку ведення бізнесу на Харківщині, програми підтримки, окреслив головні виклики та завдання на найближчий час.

«Наша область щодня живе під ворожими обстрілами, але бізнес продовжує працювати навіть у надскладних умовах. Попри всі виклики соціально-відповідальні підприємці з Харківщини фінансово долучаються до зміцнення обороноздатності держави. Приватний сектор оперативно відгукнувся на ініціативу – спільно закрили збір 100 мільйонів гривень на придбання систем РЕБ для наших військових», – сказав Олег Синегубов.

До початку повномасштабної війни в області працювало понад 260 тисяч суб’єктів підприємництва, зараз — 165 тисяч. Протягом перших двох років війни 4 тисячі підприємств перемістилися в інші регіони України, наголосив начальник Харківської ОВА.

«Для підтримки приватного сектору в області реалізуються державні, регіональні та міжнародні ініціативи. У межах програми «єРобота» видано майже 400 мікрогрантів на суму 99 мільйонів гривень. Також вдвічі збільшено розмір гранту за програмою «Власна справа» — до 500 тисяч гривень. Сума ветеранського гранту становить 1 мільйон гривень. За програмою «5-7-9» видано понад 5 тисяч доступних кредитів на суму 21 мільярд гривень. Для областей, розташованих на лінії фронту, покращено умови кредитування — збільшено ліміти та терміни», – зазначив Олег Синєгубов.

Крім цього, в області діє низка різноманітних компенсацій: за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, безробітної молоді, а також за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю.

Також в регіоні налагоджено плідну комунікацію з бізнесом – підприємці отримують повну інформацію про існуючі ініціативи, умови участі у проєктах та можливості вирішення проблемних питань. Для посилення взаємодії у Харкові, Валках та Берестині відкрито регіональні офіси платформи «Зроблено в Україні». 

Під час заходу начальник Харківської ОВА окреслив основні виклики та завдання на найближчий час, серед яких — відновлення транспортної та критичної інфраструктури регіону.

«Дякуємо Уряду, зокрема Міністерству економіки, за плідну співпрацю та високу увагу до Харківської області. Також дякуємо підприємцям Харківщини за зміцнення економіки держави, створення робочих місць для жителів регіону та підтримку Сил оборони України!», – сказав Олег Синєгубов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *