Дізнавачі заочно повідомили зловмиснику про підозру у колабораціонізмі

Чоловік добровільно пішов на співпрацю з ворогом та уклав трудовий договір з окупаційною адміністрацією. Він працював «спєциалістом сєктора внутрєннєй політікі Боровского теріторіального управлєнія» при так званій тимчасовій цивільній адміністрації Ізюмського району.

Зловмисник сприяв розвитку діяльності на території селища Борова Ізюмського району незаконно створеного окупаційними силами російської федерації органу влади. Він отримував заробітну плату в російських рублях. На посаді чоловік перебував з червня до вересня 2022 року.

Працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області викрили 27-річного місцевого мешканця в колабораційній діяльності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

16 жовтня дізнавачі Ізюмського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *