Служив окупантам та втік з ними після звільнення Куп’янська: слідчі заочно повідомили про підозру місцевому мешканцю у співпраці з ворогом

Чоловік обійняв посаду «ісполняющєго обязаності помошніка начальніка дєжурной часті – опєратівного дєжурного управлєнія внутрєніх дєл врємєной гражданской адміністраціі Харьковской області».

Під час окупації міста Куп’янськ 46-річній місцевий житель здійснював загальне керівництво роботою оперативної зміни чергової частини, забезпечував безперервне стеження за станом оперативної обстановки на території обслуговування, приймав заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення й інші події, організовував реагування на звернення відповідно до законодавства рф.

Після звільнення міста зловмисник втік з держави разом з окупантами.

Слідчі Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області, оперативного супроводу 7-го Управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НПУ та СБУ, повідомили 46-річному чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *